По време на пандемията средствата, спестени заради затворените ресторанти и места за

...
По време на пандемията средствата, спестени заради затворените ресторанти и места за
Коментари Харесай

Спестеното от ресторанти и туризъм харчим за ремонт на жилището

По време на пандемията средствата, спестени заради затворените заведения за хранене и места за развлечения, както и заради транспортни  разноски, са били пренасочени главно към ремонти на дома, покупка на коли и здравно лекуване.

Това демонстрират данните за бързите кредити на " БНП Париба Лични финанси ", отпуснати в периода ноември 2020 година - май 2021 година, който включва двата най-дълги локдауна в ковид-пандемията. 

Потребителите са били склонни да поемат по-големи отговорности, спрямо година по-рано. Така да вземем за пример междинната сума на желаните заеми за ремонт на дома доближава 8460 лева - с 1686 лева или съвсем 25% повече. 1/3 от търсеното финансиране е било за поправки.

За покупка на използван автомобил междинната сума на заявките за заеми е 8596 лева, което е с съвсем 20% повече.

Молбите за заеми за покупка на обзавеждане означават още по-голям растеж - 33% до 5616 лева Много постоянно тези заеми са били използвани за основаване на „ домашни офиси “ или „ класни стаи “, показват от банката.

В пандемията хората са имали и по-големи разноски за здравно лекуване и възстановителни лечения. Средният размер на заемите, желани за лекуване, е 5067 лева и това е с 27,5% повече от преди година.

Отново с пандемията, по време на която доста хора изгубиха работата си, се изяснява и ползата към заеми за покриване на разнообразни сметки. Средната сума на такива съобщи е повишена с 28% и доближи 3120 лева

Голям дял от търсеното финансиране (28.4%) продължава да е за сливане на остарели заеми. Тук са и най-големите заеми - приблизително 11 796 лева, което е с 25% повече от преди година.

В интервала ноември 2020 година - май 2021 година половината от настояванията за потребителски заеми са подадени от хора на възраст 30-49 година Мъжете са търсили финансиране най-вече за покупки на коли втора ръка и поправки на коли. Дамите финансират с потребителски заеми лечение и фамилни тържества.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР